Meny

Høyre faller kraftig på måling

NEDTUR: Statsminister Erna Solberg smilte bredt da hun fikk prøve seg bak spakene i Forsvarets Orion-fly på vei fra Andøya til Bodø tirsdag kveld. Men VGs aprilmåling er ikke like festlig for statsministeren. Foto: Marte Christensen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre faller 1,5 prosent, mens Arbeiderpartiet befester posisjonen som landets suverent største parti, viser en fersk meningsmåling.

På målingen som InFact har laget for VG, får Erna Solbergs parti 25,3 prosents oppslutning. For å finne lavere tall må man helt tilbake til september 2011, da oppslutningen var på 25 prosent.

Arbeiderpartiet går fram 0,7 prosentpoeng til 34,2 prosent, mens Fremskrittspartiet øker med 0,9 prosentpoeng til 15,8 prosent.

SV ser kanskje et lite lys i tunnelen. Partiet har lenge ligget under sperregrensen på flere målinger, men går fram 0,4 prosentpoeng og lander med det på en oppslutning på 4,0 prosent. Også Rødt og Miljøpartiet De Grønne går fram, med henholdsvis 0,2 og 0,8 prosent til 1,4 og 3,7 prosent.

Regjeringens samarbeidspartier Venstre og KrF faller 0,6 og 0,4 prosentpoeng til 4,7 og 5,0 prosent. Senterpartiet faller 0,3 til 4,6 prosent. Andre partier faller 0,3 til 1,3 prosent.

Dersom målingen hadde vært valgresultat, ville Ap økt antall stortingsmandater fra 55 til 63. SV ville fått sju som ved valget i fjor og Sp ti, to mer enn i dagens stortingssal. De rødgrønne ville dermed fått 80 plasser på tinget, fem for lite til å sikre flertall.

Regjeringspartiene Høyre og Frp ville fått 43 og 28, seks færre enn situasjonen er i dag.

Med bare 71 mandater ville de vært avhengig av støtte fra både Venstre og KrF, som ville fått henholdsvis åtte og ni plasser på Stortinget.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus