Meny

VEST-AGDER:

Fortsatt brann, men ikke fare for hus i Lyngdal

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bygningene som var truet av den store gressbrannen i Lyngdal i Vest-Agder er sikret, men brannvesenet hadde ved 22.30-tiden tirsdag ikke kontroll på brannen.

Brannvesenet tar nå en pause i slukkingsarbeidet i Lyngdal.

– Når det blir mørkt er det ikke godt å være i heia og slukke brann. Det er farlig med store høydeforskjeller og lignende, sier daglig leder i Brannvesenet Sør, Jon Inge Aasen, til NRK.

Han sier de vil ha mannskaper ute i natt og holde vakt ved brannen.

Brannvesenet har ikke kontroll på brannen utover at de har sikret at den ikke sprer seg til bygningene som er i nærheten. De kan ikke si hvor stor område som brenner.

Brannvesenet jobbet lenge med å hindre at brannen spredde seg til bebodde hus og en hytte.

– Gården er sikret med brannmannskaper og tankbil, så det er ingen fare for den lenger. En hytte inne i feltet er også berget, sier Aasen.

Politiet meldte klokken 19.17 om en større gressbrann ved Høylandsheia like ved E39 ved Åtlandstunnelen i Lyngdal.

Alt tilgjengelig brannmannskap i Lyngdal ble kalt ut. I tillegg ble mannskaper fra Kvinesdal og Hægebostad og Mandal, samt sivilforsvaret kalt inn for å bistå.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus