Meny

Politiet har gjort biologiske funn i forsvinningssaken

FORSVUNNET: Agnes Elisabeth Müller som har vært savnet siden lørdag 19. april. Hun ble sist sett ved Oanes ferjekai i Forsand kommune ved 23-tiden onsdag 16. april. Hennes ektemann ble mandag siktet for drap. Foto: Politiet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet bekrefter funn av biologiske spor etter at Agnes Elisabeth Müller (36) ble meldt savnet.

Mandag ettermiddag gikk politiet på Jørpeland i Rogaland til pågripelse av ektemannen (34) til den savnede Agnes Elisabeth Müller (36).

Motstridende vitneforklaringer er bakgrunnen for at politiet siktet kvinnens ektefelle for forsettlig drap.

Politiet bekrefter nå at det er gjort funn av tekniske bevis i saken.

– Det er også snakk om funn av biologisk materiell, men om disse har relevans til saken, er noe den videre etterforskningen vil vise. Av hensyn til etterforskningen vil vi ikke gå nærmere i detalj om hvilke konkrete funn politiet arbeider med, skriver Nord-Varhaug i en tekstmelding til TV 2.

Les også: Kollega: – Hun hadde en vanskelig situasjon hjemme

Saumfarte bolig

Lokalt politi og Kripos saumfarte tirsdag eiendommen der Müller bodde med ektemannen og deres to barn.

Ifølge Aftenbladet ble spesialtrente hunder, som er trent til å markere på lukten av blant annet lik og blod, brukt i arbeidet.

34-åringen stiller seg helt avvisende til siktelsen og kommer til å begjære seg løslatt når han blir fremstilt for varetektsfengsling i Stavanger tingrett, ifølge Eskeland.

Mandag kveld måtte mannen til legevakten i Stavanger, der det ble foretatt en vurdering av helsetilstanden hans. Han ble sendt tilbake til arresten etter undersøkelsen.

Les også: – Skjellig grunn til å mistenke mannen hennes

Nekter straffskyld

Mannens forsvarer, advokat Ørjan Eskeland, sier til NRK at hans klient er frustrert over siktelsen.

– Han er sterkt overrasket over at hans status er endret til siktet og er selvfølgelig dypt frustrert over det også. Han erkjenner ingen straffskyld, sier forsvareren til kanalen.

36-åringen ble meldt savnet lørdag 19. april. Hun ble sist sett ved Oanes fergekai i Forsand kommune ved 23-tiden onsdag 16. april.

Politiet ønsker å komme i kontakt med flere vitner som var på eller ved fergekaien den aktuelle onsdagen. Etter at tobarnsmoren ble meldt savnet, har det pågått en omfattende leteaksjon etter henne uten hell.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus