Meny

15 spisesteder brøt reglene i Bergen

15 av 40 kontrollerte spisesteder i Bergen brøt ifølge Mattilsynet reglene da de kom på uanmeldt besøk i forrige uke. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mattilsynet ga 15 av 40 spisesteder i Bergen karakteren mindre bra under et uanmeldt besøk torsdag 24. april.

Under kontrollen undersøkte de forhold som renhold og orden, temperaturkontroll, lagring og håndtering av matvarer, personlig hygiene samt skadedyrkontroll.

Ingen steder ble stengt, men de som har fått påvist regelbrudd, må utbedre dem innen en gitt tidsfrist. Syv spisesteder fikk karakteren «meget bra» og 18 «bra».

– Vi er fornøyd med at ingen av stedene hadde så alvorlige avvik at de ble stengt, sier førsteinspektør i Irmelin Hansen Grini i Mattilsynet til Bergensavisen.

Nesten halvparten av stedene må følge opp påviste brudd innen en gitt frist.

– Avvik som gikk igjen, gjaldt dårlig renhold og orden, sier Grini til Bergens Tidende.

I fjor sommer fikk tre steder karakteren dårlig i en lignende kontroll. Både i 2012 og 2013 fattet Mattilsynet i Bergen og omegn ti vedtak om stenging. Per 2. april i år har de allerede stengt elleve steder.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus