– Skudd og sjokkgranater i Luhansk i Ukraina

Prorussiske såkalte aktivister, til dels i uniformer og maskert, utenfor den regionale administrasjonsbygningen som ble stormet tirsdag. Tirsdag kveld gikk væpnede menn til angrep på politistasjonen, og det ble meldt om skyting. Foto: Reuters
Prorussiske såkalte aktivister, til dels i uniformer og maskert, utenfor den regionale administrasjonsbygningen som ble stormet tirsdag. Tirsdag kveld gikk væpnede menn til angrep på politistasjonen, og det ble meldt om skyting. Foto: Reuters

Prorussiske separatister var tirsdag i ferd med å ta full kontroll over byen Luhansk øst i Ukraina. Politiet har forlatt sitt hovedkvarter i byen etter at bygningen ble beleiret og skutt mot.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt 20 væpnede angripere skjøt mot politihovedkvarteret og kastet tre sjokkgranater inn i bygningen i et forsøk på å trenge seg inn, ifølge en fotograf fra nyhetsbyrået Reuters.

De forsøkte også å få det lokale politiet til å gi fra seg våpnene sine. Tirsdag kveld meldte AFP at synlig skremte politifolk forlot bygningen og gikk over i busser som var sendt for å hente dem.

Ukrainas fungerende president Oleksandr Turtsjynov krevde tirsdag kveld at politisjefene i Donetsk og Luhansk fratas sine stillinger. Han mener mange i politiet i den østlige delen av landet har vist seg udugelige og ikke gjør sin plikt.

Tok bygninger

Etter først å ha tatt over de lokale myndighetenes hovedkvarter tidligere tirsdag, tok separatistene senere over kontorene til statsadvokaten og fjernsynssenteret i byen.

En fotograf fra Reuters observerte separatister inne på statsadvokatembetets kontor. Væpnede menn kontrollerte inngangen til fjernsynssenteret.

De væpnede mennene sa de hadde kontroll over bygningen. Nyhetsbyrået Interfax meldte om brenning av ukrainske flagg.

Les også: Nye EU-sanksjoner utløser harme hos Russland

Stormet

En menneskemengde på over 3.000 prorussiske demonstranter stormet tidligere en regional administrasjonsbygning i Luhansk. AFP-reportere på stedet var øyenvitner til hendelsen.

Omtrent 20 personer med metallstenger gikk løs på vinduer for å komme inn i bygningen. Resten av folkemengden ventet utenfor før de ble sluppet inn. Bygget var ikke beskyttet av politiet.

For tre uker siden tok prorussiske aktivister over det lokale SBU-bygget, som huser sikkerhetsstyrker, i Luhansk.

Det bor om lag 465.000 innbyggere i den østukrainske byen.

Personvernpolicy