Meny

Politiet mener Agnes (36) er drept

Bilder: TV 2

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har ikke funnet noen andre grunner til at tobarnsmoren Agnes Elisabeth Müller (36) skal ha forsvunnet enn at hun må ha blitt utsatt for noe kriminelt. Derfor har de siktet ektemannen for drap.

Det kom fram på politiets pressekonferanse tirsdag etter at den 34 år gamle mannen ble siktet for drap kvelden før. Politiet i Rogaland legger motstrid mellom mannens vitneforklaringer og tekniske funn i saken til grunn for siktelsen.

Ektemannen skal på sin side være «dypt frustrert» over siktelsen.

– Han er sterkt overrasket over at hans status er endret til siktet og er selvfølgelig dypt frustrert over det også. Han erkjenner ingen straffskyld, sier forsvareren, advokat Ørjan Eskeland, til NRK.

Politiet vil begjære mannen varetektsfengslet under et rettsmøte i Stavanger tingrett onsdag.

Til lege

Politiet viser til tekniske spor som er avdekket gjennom etterforskningen og at det er framkommet motstridende opplysninger i avhør som bakgrunn for siktelsen.

– Det er omstendigheter i saken som tilsier at det ikke er snakk om en ulykke. Vi mener det er skjellig grunn til å mistenke mannen hennes, sier politiinspektør Kristin Nord-Varhaug.

Mannen ble arrestert av politiet og har tilbrakt natten til tirsdag på politistasjonen i Stavanger.

34-åringen stiller seg helt avvisende til siktelsen og kommer til å begjære seg løslatt når han blir framstilt for varetektsfengsling i Stavanger tingrett, ifølge Eskeland.

Mandag kveld måtte mannen til legevakten i Stavanger hvor det ble foretatt en vurdering av helsetilstanden av 34-åringen. Han ble sendt tilbake til arresten etter undersøkelsen.

Skulle separeres

36-åringen ble meldt savnet lørdag 19. april. Hun ble sist sett ved Oanes ferjekai i Forsand kommune ved 23-tiden onsdag 16. april.

Etter at tobarnsmoren ble meldt savnet, har det pågått en omfattende leteaksjon etter henne uten hell.

– Vi ble kjent med at Agnes ble meldt savnet for halvannen uke siden og har siden fulgt hennes bevegelser. Vi finner det lite sannsynlig at hun har reist fra Forsand frivillig, at hun har reist eller at hun tatt sitt eget liv. Slik saken står mener vi hun er tilstøtt noe kriminelt, sa Nord-Varhaug da hun redegjorde for politiets oppfatning av saken.

Stavanger Aftenblad hevder også å vite at det skal ha blitt gjennomført en takst på det tyske ekteparets eiendom i forbindelse med at de skulle separeres.

Etter hva avisa har fått opplyst skal 36-åringen ha fortalt kolleger på jobben i Sandnes om ekteskapelige problemer og at hun skulle flytte tilbake til Tyskland.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus