Meny

8,5 kilo sprengstoff sprengt i Trondheim

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvaret har sprengt de tre kassene med sprengstoff som ble funnet på en gammel avfallsplass på Tiller i Trondheim mandag.

Tre kraftige eksplosjoner kunne høres på Tiller da Forsvaret destruerte sprengstoffet, ifølge Adresseavisen.

Sprengningen skjedde 300 meter fra bebyggelse. Et område på flere hundre meter var sperret av rundt sprengstoffet.

Politiet ble varslet om funnet av den første metallkassen med sprengstoff klokken 17.45 mandag ettermiddag. Kassen ble funnet nedgravd i et gammelt avfallsdeponi, om lag 300 meter fra nærmeste bebyggelse, litt nord for Tiller kirke.

– Dette er militært sprengstoff, men det kan også være annet sprengstoff. Det er funnet en del TNT, sprengstaver og annet sprengstoff som kan være krystallisert. Forsvarets spesialister har vurdert dette som så ustabilt at de ikke vil ta det med til destruering et annet sted, sa operasjonsleder Leif Berglund i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB før sprengningen.

Etter at Forsvarets spesialister kom til stedet, fant de enda en kasse med sprengstoff. Etter å ha søkt gjennom området med metalldetektorer natt til tirsdag, ble også en tredje kasse funnet. Sprengstoffet er trolig fra 1970-tallet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus