Storbrannen i Lærdal blir ikke oppklart

Politiet har ikke klart å finne årsaken til storbrannen som ødela 40 hus i Lærdal i januar. Etterforskningen avsluttes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– På grunn av store skader har det ikke vært mulig å påvise noen eksakt brannårsak etter gjennomgang av det som er blitt sikret fra stedet, opplyser lensmann Per Tomas Klingenberg i Aurland til Bergens Tidende.

Like før klokka 23. lørdag 18. januar startet brannen i et av husene i Lærdalsøyri. På grunn av sterk vind spredte brannen seg raskt fra hus til hus. Totalt 40 hus ble totalskadd, blant dem flere hus av historisk verdi. Rundt 70 personer mistet hjemmene sine.

Lensmannen opplyser at politiet mener å ha god oversikt over hvilket hus brannen startet i. Politiet har undersøkt det som var igjen av rester av elektriske artikler i huset, men det har ikke gitt noe svar om hva som førte til brannen.

– Spesielt de som bodde i huset er nok skuffet over at vi ikke finner brannårsaken, sier Klingenberg til avisen.

Bakgrunn om storbrannen:

Kan ta to til fem år før Lærdal er gjenreist etter brannen

Frykter arrene etter storbrannen i Lærdal blir langvarige

Personvernpolicy