Meny

Russland lover USA ikke å invadere Ukraina

SPENT STEMNING: Russland skal ha gitt USA lovnader om at det ikke foreligger noen planer om invasjon av Ukraina. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russland har ikke til hensikt å invadere Ukraina, sa den russiske forsvarsministeren Sergej Sjoigu til sin amerikanske kollega mandag.

– Forsvarsminister Chuck Hagel snakket i dag med den russiske forsvarsministeren på telefon, og Sjoigu gjentok sin forsikring om at russiske styrker ikke skal invadere Ukraina, sa talsmann admiral John Kirby.

Kirby sa at de to hadde drøftet en rekke temaer i forbindelse med krisen i Ukraina, og at Hagel hadde bedt om en avklaring av Russlands motiver.

Hagel ba om en slutt på Russlands «destabiliserende virksomhet i Ukraina, og han advarte mot at fortsatt aggresjon vil isolere Russland ytterligere og føre til enda mer diplomatisk og økonomisk press».

Han ba også om russisk hjelp til å få løslatt sju observatører fra OSSE som er tatt til fange øst i Ukraina.

Les også: USA og EU innfører nye sanksjoner mot Russland

Sjoigu fortalte den amerikanske forsvarsministeren Chuck Hagel at de russiske styrkene som har gjennomført en øvelse ved grensa til Ukraina, nå er tilbake i sine forlegninger. Han ba USA trappe ned retorikken.

Russland var tvunget til å iverksette en stor øvelse nær grensa til Ukraina på grunn av muligheten for en ukrainsk militær aksjon mot sivile, sa Sjoigu ifølge en erklæring fra det russiske forsvarsdepartementet.

– Så snart ukrainske myndigheter erklærte at de ikke ville bruke militære enheter mot den uvæpnede befolkningen, returnerte de russiske styrkene til sine forlegninger, sa han.

USA og EU trappet mandag opp presset mot Russland. USA innførte sanksjoner mot sju russiske tjenestemenn og 17 bedrifter som står president Vladimir Putin nær, mens EU satte ytterligere 17 navn på sin egen liste.

Les også:

Kerry provosert av Russland

Kerry: Russland vil måtte betale dyrt

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus