Ektemannen siktet for drap på 36-åring i Rogaland

SAVNET: Agnes Elisabeth Müller har vært savnet siden 16. april. Foto: Politiet
SAVNET: Agnes Elisabeth Müller har vært savnet siden 16. april. Foto: Politiet

Politiet i Rogaland har siktet ektemannen til Agnes Elisabeth Müller (36) for drap. Hun ble sist sett 16. april, og tre dager senere ble hun meldt savnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Bakgrunnen for at politiet har endret status i saken, til tross for at Agnes Elisabeth Müller ennå ikke er funnet, er tekniske spor i saken og motstridende vitneforklaringer, opplyser politiet.

Dermed har saken gått fra å være en forsvinningssak til en drapssak. Mannen ble siktet mandag, men politiet ønsket mandag kveld ikke å gå ut med mer informasjon.

Ingen forklaring

36-åringen ble meldt savnet lørdag 19. april. Hun ble sist sett ved Oanes ferjekai i Forsand kommune ved 23-tiden onsdag 16. april.

– Ektemannen meldte at hun ikke kom tilbake. Han har ingen forklaring på hva som har skjedd eller hvor hun kan være. Dermed satte vi i gang søkingen, sa lensmann i Strand og Forsand, Odd-Bjørn Næss, til VG.

Les også: Snart to uker uten spor etter Agnes

Etter at kvinnen ble meldt savnet, har det pågått en omfattende leteaksjon etter henne.

Leteaksjonen har pågått både i vann og på land, uten at letemannskapene har funnet noen spor. Også helikoptre har blitt benyttet i søket etter tobarnsmoren. I helgen ble leteaksjonene avsluttet.

Meglertakst

Stavanger Aftenblad kjenner til at det skal ha blitt foretatt en meglertakst på ekteparets eiendom i forbindelse med at paret skulle ta ut separasjon. Ifølge avisen skulle 36-åringen flytte tilbake til Tyskland, og hun skal ha fortalt om ekteskapelige problemer til sine kollegaer der hun jobbet i Sandnes.

Den savnedes far var ukjent med at datteren var forsvunnet inntil avisen tok kontakt. Da hadde det gått over en uke.

Pågrepet

Ifølge avisen Strandbuen ble ektemannen pågrepet tidligere mandag, uten at politiet ønsket å kommentere dette da.

Politiet kommer til å holde en pressekonferanse om saken tirsdag formiddag. Den siktede mannen vil bli fremstilt for varetektsfengsling onsdag.

Han vil bli fremstilt for varetektsfengsling 30. april.

Personvernpolicy