Stang ut for LSK

Bilder: TV 2
Bilder: TV 2

Aalesund må vente på sesongens første seier i eliteserien, men sunnmøringene tok i det minste med seg ett heldig poeng hjem fra Åråsen. Lillestrøm var nærmest seier i 0-0-kampen med to stolpeskudd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eliteserien fotball menn, mandag:
Eliteserien, 5. runde:

Lillestrøm – Aalesund 0-0

5230 tilskuere

Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand.

Gult kort: Stian Ringstad, Lillestrøm.

Lagene:

Lillestrøm (4-4-2): Arnold Origi – Anders Østli, Ruben Gabrielsen, Frode Kippe, Stian Ringstad – Bjørn Helge Riise, Marius Lundemo, Johan Andersson, Moryke Fofana (Ohi Omoijuanfro fra 79.) – Tommy Høiland (Erling Knudtzon fra 68.), Palmi Palmason (Petter Vaagan Moen fra 69.).

Aalesund (4-2-3-1): Sten Grytebust – Akeem Latifu, Jonatan Tollås Nation, Daniel Arnefjord, Jo Nymo Matland – Peter Orry Larsen (Sakari Mattila fra 77.), Fredrik Ulvestad – Torbjørn Grytten (Hugues Wembangomo fra 84.), Michael Barrantes (Tor Hogne Aarøy fra 89.), Demar Phillips – Leke James.


Sarpsborg – Vålerenga 3-0 (0-0)

4616 tilskuere

Mål: 1-0 Franck Dja Djédjé (62), 2-0 Aaron Samuel (75), 3-0 Bojan Zajic (80).

Dommer: Espen Berntsen, Fart.

Gult kort: Gudmundur Thorarinsson, Ole C. Heieren Hansen, Thorarinn Valdimarsson, Sarpsborg, Sivert Heltne Nilsen, Vålerenga.

Lagene:

Sarpsborg (4-2-3-1): Duwayne O. Kerr – Claes Phillip Kronberg, Martin Thømt Jensen, Ole C. Heieren Hansen, Jeremy Berthod – Steffen Ernemann, Gudmundur Thorarinsson (Tom Erik Breive fra 70.) – Franck Dja Djédjé (Kristoffer Tokstad fra 77.), Bojan Zajic (Olav Øby fra 84.), Thorarinn Valdimarsson – Aaron Samuel.

Vålerenga (4-3-3): Michael Langer – Niklas Gunnarsson, Simon Larsen, André Muri (Daniel Fredheim Holm fra 20., Ghayas Zahid fra 55.), Ruben Kristiansen – Sivert Heltne Nilsen, Christian Grindheim, Morten Berre (Herman Stengel fra 66.) – Alexander Mathisen, Vidar Örn Kjartansson, Rasmus Lindkvist.

Etter en jevnspilt, sjansefattig første omgang tok Lillestrøm for alvor takk i kampen etter pause. Tommy Høiland, som var svært anonym, skjøt på innsiden av stolpen etter 66 minutter. LSK ropte også på straffe for en hands i forkant.

– Det gikk veldig fort. Først så jeg ballen gikk i hånden på Aalesund-spilleren. Da ventet jeg bare på at han (dommeren) skulle blåse, men det gjorde han ikke. Da spilte jeg videre, prøvde å treffe mål og det gjorde jeg, men på feil plass, sukket Høiland overfor NTB.

– Vi er ikke gode nok til å avslutte for øyeblikket. Det er godt å se at vi kommer til sjanser, for det hadde vært verre om vi ikke kom til det, fortsatte spissen.

Tre uten mål

Like nær kom innbytter Erling Knudtzon etter 74 minutter.

– Jeg kommer til sjanser, som den i dag. Det er bare snakk om marginer. Scoringene kommer til slutt, men det er ikke bra nok, sa Knudtzon etter LSKs tredje seriekamp uten scoring.

Les også: Samuel og Zajic ordnet Sarpsborg-seier

Men det ville seg ikke for LSK mandag, i en kamp hvor også tidligere England-proff Bjørn Helge Riise var svært nær scoring i sluttminuttene. Dermed står «fugla» med kun én seier etter fem kamper.

Situasjonen er enda verre for Aalesund, som tydelig kom til Romerike for å forsvare seg til ett poeng. AaFK står uten seier etter fem kamper.

– Jeg gjorde noen gode redninger og var heldig med stolpene et par ganger, men det hører med for en god keeper. Det var viktig å få med seg ett poeng slik kampen utviklet seg, sa Aalesunds gode keeper Sten Grytebust til NTB.

– Det er bare å prise seg lykkelig, fortsatte keeperen om Riises store sjanse.

For bortelaget var Torbjørn Grytten nærmest scoring. Like før pause ble han spilt fri av Michael Barrantes, men Arnold Origi i LSK-buret vartet opp med en fin redning. Origi stoppet også forsøk fra Leke James og Jo Nymo Matland.

Savner toppscoreren

Aalesund har aldri vunnet på Åråsen. 0-6-4 er fasit etter ti serieforsøk. Ingen scorer færre mål enn Aalesund denne sesongen. Tre mål, likt med Haugesund, er fasit etter fem kamper. Det er liten tvil om at de oransje ikke har klart å erstatte storscorer Abderrazak Hamed-Allah.

– Det er ikke optimalt i det hele tatt å stå uten seier. Det positive er at vi holder nullen og bra stand bak der før vi blir slitne. Vi må se etter lyspunkt. Det er ikke så enkelt (som at Hamed-Allah er borte). Det kan slå ut begge veier. Defensivt er vi bedre enn i fjor, men det er nok også en av grunnene til at vi ikke scorer, men det er ikke hele forklaringen, sa Grytebust.

Aalesund får besøk av Viking 1. mai, mens LSK tar turen til Bodø.

Personvernpolicy