Meny

Blokade mot hurtigruteskip

Politiet ble tilkalt da fagorganiserte blokkerte lossingen av hurtigruteskipet Trollfjord i Tromsø mandag, her i samtale med lederen av Tromsø Havne- og Transportarbeiderforening Geir Ingebrigtsen (t.h.). Foto: Jan-Morten Bjørnbakk (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et hundretalls fagorganiserte demonstrerte mandag mot det de kaller streikebryteri fra rederiet Nor-Lines og blokkerte lossingen av hurtigruteskipet Trollfjord på Tromsø havn.

14 organiserte havnearbeidere fra Tromsø har siden 8. desember i fjor vært utestengt fra Tromsø havn etter at de gikk ut i sympatistreik for å støtte boikotten av Risavika terminal i Stavanger.

I november startet Transportarbeiderforbundet boikott ved Risavika Terminal utenfor Stavanger, fordi havna nekter å skrive under en tariffavtale med forbundet. Siden november har konflikten spredt seg til sympatiaksjoner i Tromsø og Mosjøen og Drammen.

Politiet meldte mandag ettermiddag først om amper stemning på stedet. Ved 16-tiden oppdaterte politiet med at det var rolig, men at de ville fortsette å være til stede for å forhindre ordensforstyrrelser.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus