Meny

SOS Rasisme-leder pågrepet, siktet for underslag

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Daglig leder i den omstridte organisasjonen SOS Rasisme ble mandag pågrepet av politiet. 57-åringen er mistenkt for underslag i millionklassen.

Politiet i Haugesund gikk til aksjon og pågrep mannen i hans privatbolig i Haugesund mandag morgen, skriver Dagbladet.

57-åringen har i mange år vært daglig leder og økonomiansvarlig i organisasjonen.

– Vi har pågrepet og siktet en sentral person i SOS Rasisme, bekrefter politiadvokat Hallvard Bjørndal overfor avisen.

– Tappet for millioner

Ifølge Bjørndal har politiet i lang tid etterforsket organisasjonen med mistanke om økonomiske misligheter. Under etterforskningen har politiet kommet over det de beskriver som «transaksjoner av store beløp fra SOS Rasisme til private kontoer».

Ifølge politiet er 57-åringen, som nå sitter i avhør, siktet for underslag, hvitvasking, boforringelse og bounndragelse. Også mannens samboer er pågrepet og siktet for hvitvasking.

– Vi mener siktede har tappet systemet via pengeoverføringer i millionklassen, sier Bjørndal.

Les også: SOS Rasisme dømt for juks - får fortsatt støtte

Tok ut pant

Ifølge Haugesunds Avis tok mannen pant på 3 millioner kroner i SOS Rasismes heleide selskap Aktivisteiendom AS i desember i fjor. 57-åringen er selv daglig leder og styreleder i selskapet.

Bostyrer Jens Otto Haugland har sendt brev til lederen, der han ber om en begrunnelse for dette. Fordi selskapet har gått i underskudd flere år på rad mener bostyreren at panten er i strid med aksjeloven.

Organisasjonen SOS Rasisme er tidligere dømt for norgeshistoriens mest omfattende medlemsjuks etter at de mellom 2005 og 2010 opplyste å ha rundt 40.000 medlemmer og dermed fikk utbetalt over 10 millioner kroner i årlig støtte.

I forbindelse med krav om tilbakebetaling av støtten endte det med at SOS Rasisme ble slått konkurs i fjor.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus