Meny

Nattevakt ved brannområdet på Edlandsfjellet

Bilder: TV 2

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannvesenet i Sør-Rogaland skal natt til tirsdag overvåke området etter den store gress- og lyngbrannen i Gjesdal kommune. Brannen skal være under kontroll.

– Vi har brannen under kontroll og det går greit for øyeblikket. Men siden det er ekstremt tørt i området, skal det ikke mer enn litt vind til for at flammene blusser opp igjen. Glørne er ikke kalde, så vi sender derfor ingen hjem ennå, sier vaktsjef Svein Otto Christiansen i Brannvesenet i Sør- Rogaland til Stavanger Aftenblad.

Mellom sju og ti personer skal overvåke området gjennom hele natten. Brannvesenet anslår at brannen har hatt et omfang på mellom fire og fem kvadratkilometer.

To brannhelikoptre og 50 personer fra brannvesen og Sivilforsvaret har deltatt i slukningsarbeidet.

Den omfattende brannen ble meldt inn litt før klokka 15 søndag. Mandag formiddag ble det først meldt at brannen var slukket, men at et omfattende etterslukkingsarbeid gjensto. Litt senere opplyste Brannvesenet Sør-Rogaland at brannen hadde blusset opp flere steder.

Brannen har ikke truet bebyggelse.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus