Meny

Toppolitikere hevet millioner til sammen i etterlønn

EN AV FLERE: Tidligere statsråd Karl Eirik Schjøtt-Pedersen (Ap) ved Statsministerens kontor fikk maksimal etterlønn fra staten fordi han startet konsulentselskap og dermed ble ilagt karantene. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fem statsråder og statssekretærer i den avgåtte rødgrønne regjeringen opprettet egne PR-firmaer, pådro seg karantene og fikk utbetalt full etterlønn i tre ekstra måneder, skriver VG.

Avisen skrev forrige uke at tidligere statsråd Karl Eirik Schjøtt-Pedersen (Ap) ved Statsministerens kontor fikk maksimal etterlønn fra staten fordi han startet konsulentselskap og dermed ble ilagt karantene.

En rekke dokumenter VG har fått innsyn i viser at også de tidligere statsrådene Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) og Grete Faremo (Ap) samt de tidligere statssekretærene Erik Lahnstein (Sp) og Roger Ingebrigtsen (Ap) gjorde det samme etter valgnederlaget i fjor høst.

Alle statsråder og statssekretærer uten annen jobb å gå til får etterlønn i én måned fra de går av, men ifølge avisen endte noen av de mektigste politikerne i Norge opp med seks ganger så mye.

Til sammen har de fem fått over 2,6 millioner kroner i etterlønn. Schjøtt-Pedersen, Strøm-Erichsen, Faremo og Lahnstein avviser bestemt at målet med å opprette foretakene var å motta etterlønn i tre måneder ekstra.

Ingebrigtsen er informert om at VG skriver om saken, men har ikke besvart avisas henvendelser.

Hvilke statsråder og andre politikere som får karantene, avgjøres av Regjeringens karanteneutvalg.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus