Oslo-politiet innfører forbud for bråkmakere

Politiet i Oslo setter i gang et nytt tiltak for å redusere voldsepisodene i hovedstaden på kveldstid. Bråkmakere kan bli utestengt fra Oslo sentrum over lengre tid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– De som lager bråk, vil få et bortvisningsvedtak. Det betyr at de må holde seg unna Oslo sentrum i tidsperioden mellom klokken 21 og klokken 6, natt til lørdag og søndag, sier stasjonssjef ved Sentrum politistasjon i Oslo, Bjørn Åge Hansen, til NRK.

Gjentatte bortvisninger fra sentrum kan føre til et langvarig oppholdsforbud på inntil tre måneder. Dersom man bryter oppholdsforbudet, vil man bli pågrepet og bøtelagt.

Stasjonssjefen mener ikke at tiltaket er inngripende overfor enkeltpersoner, og at de har seg selv å takke for at de har satt seg selv i en slik situasjon.

– Dette nye tiltaket er rettet mot personer som ikke klarer å oppføre seg på byen, personer som truer, utøver vold, forstyrrer orden eller hindrer politiets arbeid. Vi ønsker ikke at bråkmakerne skal dominere utelivet og gatene, sier Hansen.

Utelivsbransjen i Oslo er svært takknemlige for at politiet har iverksatt nye tiltak for å redusere volden i helgene.

– Vi har til tider hatt svært alvorlige voldsepisoder og trusler rettet mot gjester. Det nye tiltaket vil gjøre arbeidsmiljøet for våre ansatte tryggere. Det vil også bli bedre for dem som drar på byen for å kose seg, og ikke for å lage kvalm, sier direktør i Virke reiseliv Charlotte Solheim.

Personvernpolicy