Meny

Sterk snuoperasjon ga Carlsen ny seier

Etter to strake tap er det nå blitt to strake seirer for sjakkmester Magnus Carlsen. Det betyr også at han leder turneringen med sine 4,5 poeng. Foto: NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjakkverdensmester Magnus Carlsen slet mot Hikaru Nakamura, men vendte mesterlig til seier i sjuende runde av Vugar Gasjimovs minneturnering.

Igjen viste Carlsen at han kan ha hatt godt av fredagens hviledag i turneringen. Etter to strake tap er det nå blitt to strake seirer for nordmannen. Det betyr også at han leder turneringen med sine 4,5 poeng.

Søndagens seier kom etter at Nakamura lenge lå klart best an i partiet. Men etter hvert fikk den japanskfødte amerikaneren dårlig tid, og det klarte Carlsen å utnytte.

– Resultatet var jo veldig godt. Litt heldig, men veldig deilig. Jeg kom litt skjevt ut og spilte unøyaktig tidlig, sa Carlsen til TV 2.

– Han (Nakamura) fikk tid til å bygge opp et angrep, mens jeg prøvde å overleve. Men så snudde trenden egentlig veldig fort. Da tidsnøden hans var over, var det plutselig vunnet for meg. Litt slik som det har gått mot ham tidligere, la verdensmesteren til.

Les også: Magnus Carlsen får neppe VM-kamp i Norge

Sterk statistikk

For da Nakamura gjorde sitt 40. trekk, som sikret ham en ny time på klokken, var Carlsen brått favoritt med 69 prosents seierssjanse ifølge datamaskinen som fulgte partiet.

Carlsen fortsatte å spille presist og klokt, og etter hvert var det liten tvil om hvor seieren skulle havne. Tross et litt svakt 42. trekk, beholdt han overtaket og dro seieren i land.

– Det har gått over all forventning med to svarte seirer på rad. Men jeg vil bare kjøre på og øke ledelsen, sa en offensiv Carlsen.

Han forsterket også sin fantastiske statistikk mot Nakamura. På 25 ordinære sjakkpartier mellom profilene har Carlsen vunnet 10, mens 15 har endt med remis.

Les også: Nytt tap for Carlsen

Karjakin neste

Hikaru Nakamura er rangert som verdens niende beste sjakkspiller på den siste rankingen fra sjakkforbundet FIDE. Mandag møter Magnus Carlsen 7.-rangerte Sergej Karjakin, som han spilte remis mot tidligere i turneringen.

– Jeg skal prøve det jeg kan for å vinne. Karjakin har sju remiser så langt. Det er litt slik han er. Han taper sjelden, men han er ikke like farlig som typer som Nakamura, (Sjakhrijar) Mamedjarov og (Fabiano) Caruana.

Les også: Magnus Carlsen tapte for første gang på ti måneder

Etter sju runder har Carlsen samlet 4,5 poeng, og han er 0,5 poeng foran Teimour Radjabov i turneringen som arrangeres til minne om Vugar Gasjimov.

Den aserbajdsjanske sjakkspilleren døde i januar, bare 27 år gammel.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus