Meny

– Strammer inn eksisterende sanksjoner mot Russland

STRAMMER TIL YTTERLIGERE: Storbritannias utenriksminister William Hague sier de nye sanksjonene mot Russland vil komme i form av innstramming av allerede eksisterende sanksjoner. (Foto: Reuters / NTB scanpix(

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De nye sanksjonene mot Russland blir hovedsakelig innstramming av allerede eksisterende sanksjoner, opplyser den britiske utenriksministeren William Hague.

Blant tiltakene er innstramming av eksisterende innreiseforbud for enkelte russiske borgere til EU og frysing av russiske midler i europeiske banker, opplyste Hague til Sky News søndag.

EU og USA varslet tidligere denne uken nye sanksjoner mot Russland på bakgrunn av utviklingen i Øst-Ukraina. Mandag skal EU-diplomater møtes for å diskutere og vedta nye sanksjoner.

Ifølge Hague jobber EU og USA med å utarbeide mer vidtrekkende tiltak for økonomiske, handelsmessige og finansielle sanksjoner.

– Men det er noe som ligger lenger fram i tiden og som ikke vil bli iverksatt med det første, sa Hague.

– Nå vil vi fortsette med ytterligere sanksjoner, kostnadene for Russland vil stige, sa Hague.

Det er hovedsakelig enkeltpersoner og enkelte russiske selskaper som rammes av de nye sanksjonene. De kommer neppe til direkte å ramme sektorer i den russiske økonomien, som for eksempel energisektoren, siden det i sin tur vil ramme europeiske gasskunder.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus