Meny

Abbas: Holocaust den mest avskyelige forbrytelse

Palestinas president Mahmoud Abbas. (Foto: Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Palestinas president Mahmoud Abbas kaller jødenes holocaust den mest avskyelige forbrytelse mot menneskeheten i moderne tid. Samtidig ber han Israel fortsette fredsprosessen.

Uttalelsen, som var på engelsk og ikke arabisk, kommer i forbindelse med at Israel innleder minnemarkering for ofrene for holocaust ved solnedgang søndag.

Det er den sterkeste fordømmelsen av holocaust som Abbas hittil har kommet med. Han ga også uttrykk for sympati og medfølelse med familiene til alle dem som ble ofre for naziregimets jødeforfølgelse.

Tynn tråd

Uttalelsene fra Abbas kommer også samtidig som den USA-støttede fredsprosessen henger i en meget tynn tråd. Israel kunngjorde rett før helgen at de avbryter fredssamtalene med palestinerne etter at Hamas og PLO inngikk en avtale om forsoning.

Avtalen innebærer blant annet at det innen fem uker skal dannes en ny palestinsk enhetsregjering og at det skal holdes nasjonale valg om et halvt år.

– Fortsett fredsprosessen

President Abbas oppfordret samtidig Israel til ikke å forkaste fredsprosessen men heller fortsette den.

– På denne svært sørgelige markeringen av holocaust ber vi den israelske regjeringen om å gripe muligheten til å få til en rettferdig og omfattende fred i regionen basert på en tostatsløsning, der Israel og Palestina kan leve side om side i fred og sikkerhet, sa han videre.

Abbas har også tidligere fordømt holocaust, men ikke med så klare ord.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus