Høie sender nytt abortforslag på høring

Helseminister Bent Høie (H) kunngjorde under en pressekonferanse fredag at det ikke blir innført noen reservasjonsmulighet for fastleger. Et nytt forslag skal sendes på høring, ifølge Dagbladet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix 

szb7fd46: Helseminister Bent Høie (H) har i samarbeid med KrF og Legeforeningen jobbet med et alternativt forslag til legers reservasjonsrett i abortsaker. Forslaget er ikke offentliggjort enda, fordi det fortsatt gjenstår noen detaljer, ifølge Høie. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.
Helseminister Bent Høie (H) kunngjorde under en pressekonferanse fredag at det ikke blir innført noen reservasjonsmulighet for fastleger. Et nytt forslag skal sendes på høring, ifølge Dagbladet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix szb7fd46: Helseminister Bent Høie (H) har i samarbeid med KrF og Legeforeningen jobbet med et alternativt forslag til legers reservasjonsrett i abortsaker. Forslaget er ikke offentliggjort enda, fordi det fortsatt gjenstår noen detaljer, ifølge Høie. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) sender det nye abortforslaget på høring, etter at han fredag vraket ordningen med reservasjonsrett for fastleger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det vil ikke bli endringer i abortloven, skriver Dagbladet.

Trolig blir høringsrunden kortere enn forrige høringsrunde i saken, som var på tre måneder. Saken skal være ryddet unna før Høyres landsmøte 9.– 11. mai, ifølge avisa.

Under en pressekonferanse helse- og omsorgsminister Bent Høie holdt fredag, ble det klart at Høie ikke lenger ville gi fastleger mulighet til å reservere seg mot å henvise til abort.

Les også: Høie bøyer av etter massivt press

Det ble også kjent at regjeringen, KrF og Legeforeningen i lengre tid har jobbet med en alternativ løsning til ordningen med reservasjonsrett for fastleger i abortsaker.

Forslaget kunne ikke bli presentert fredag fordi det fortsatt gjensto noen detaljer.

Den nye løsningen vil bedre ivareta kvinnene og samtidig ta hensyn til legene, ifølge Høie.