Meny

Russland ber separatister frigi OSSE-observatører

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russland ber prorussiske separatister om å løslate OSSE-observatørene som er tatt til fange.

– Vi mener disse menneskene må settes fri så fort som mulig, sier Andrej Kelon, den russiske utsendingen til Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) til nyhetsbyråene Ria og Itar-Tass. Han legger til at Russland vil ta alle nødvendige skritt for å få observatørene frigitt.

Til sammen 13 personer tilknyttet OSSE ble tatt til fange utenfor Slavjansk fredag.

Bakgrunn: Svensk offiser bortført i Ukraina

– Spioner

Lørdag anklaget separatistene OSSE-observatørene for å være spioner for NATO.

– I går anholdt vi noen NATO-spioner. De vil bli utvekslet med våre egne fanger. Jeg kan ikke se noen annen måte å sette dem fri på, sier Denis Pusjilin, som leder separatistenes selverklærte republikk Donetsk, lørdag.

En svenske, en danske og fire tyskere er blant de 13 som nå holdes tilbake. Også flere ukrainere er blant de 13 som nå holdes av separatistene.

Les også: Ukrainas president vil slå ned på «terrorister» i øst

Video på YouTube

I en video lagt ut på YouTube blir ID-kortene til flere av observatørene vist fram.

– Vi mistenker at de er vanlige etterretningsagenter som har utført etterretningsarbeid på vårt territorium, sier opprørslederen Vjateslav Ponomarjov i videoen.

– Vi har også funnet kart som de har laget som viser alle våre veisperringer. Det er et klart bevis på at det er snakk om etterretningsvirksomhet som er utført under dekke av å være OSSE-arbeid, sier han videre.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus