Mann (48) dømt til 17 års fengsel for drap

En 48-åring drepte sin kone i deres felles hjem på Lørenskog i Akershus i fjor sommer. Foto: Berg-Rusten / NTB scanpix
En 48-åring drepte sin kone i deres felles hjem på Lørenskog i Akershus i fjor sommer. Foto: Berg-Rusten / NTB scanpix

En 48-åring er i Nedre Romerike tingrett dømt til fengsel i 17 år for drap på sin 35 år gamle kone i Lørenskog i Akershus i fjor sommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge dommen slo mannen kona to ganger i hodet med balltre mens hun lå og sov i deres felles hjem natt til 17. juni, melder NRK.

Deretter strammet han et tau rundt halsen hennes, ifølge retten. Kvinnen døde etter kort tid av knusningsskader i hjernen. Mannen ringte selv til politiet noen timer etter drapet, som skjedde mens ekteparets to barn var hjemme.

Flere familiemedlemmer var blant de 13 vitnene som forklarte seg under rettsforhandlingene i Nedre Romerike tingrett mellom 8. og 10. april. Ifølge dem ønsket kvinnen å skille seg fra mannen, og retten mener 48-åringen valgte å ta livet av kona fremfor å godta et samlivsbrudd.

48-åringen er dømt til fengsel i 17 år for overlagt drap. I tillegg er han dømt til å betale sine to barn til sammen 975.000 kroner i oppreisning, samt 200.000 kroner til hver av konas foreldre.

Mannens forsvarer Randulf Schumann Hansen sier klienten vurderer å anke dommen.

– Han er uenig i deler av dommen, men han har alltid vedkjent seg handlingen og er således forberedt på at han vil bli domfelt, sier Hansen til NRK.

48-åringen erkjente straffskyld for forsettlig drap, men avviser at drapet var planlagt.

Personvernpolicy