Meny

Mann (48) dømt til 17 års fengsel for drap

En 48-åring drepte sin kone i deres felles hjem på Lørenskog i Akershus i fjor sommer. Foto: Berg-Rusten / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 48-åring er i Nedre Romerike tingrett dømt til fengsel i 17 år for drap på sin 35 år gamle kone i Lørenskog i Akershus i fjor sommer.

Ifølge dommen slo mannen kona to ganger i hodet med balltre mens hun lå og sov i deres felles hjem natt til 17. juni, melder NRK.

Deretter strammet han et tau rundt halsen hennes, ifølge retten. Kvinnen døde etter kort tid av knusningsskader i hjernen. Mannen ringte selv til politiet noen timer etter drapet, som skjedde mens ekteparets to barn var hjemme.

Flere familiemedlemmer var blant de 13 vitnene som forklarte seg under rettsforhandlingene i Nedre Romerike tingrett mellom 8. og 10. april. Ifølge dem ønsket kvinnen å skille seg fra mannen, og retten mener 48-åringen valgte å ta livet av kona fremfor å godta et samlivsbrudd.

48-åringen er dømt til fengsel i 17 år for overlagt drap. I tillegg er han dømt til å betale sine to barn til sammen 975.000 kroner i oppreisning, samt 200.000 kroner til hver av konas foreldre.

Mannens forsvarer Randulf Schumann Hansen sier klienten vurderer å anke dommen.

– Han er uenig i deler av dommen, men han har alltid vedkjent seg handlingen og er således forberedt på at han vil bli domfelt, sier Hansen til NRK.

48-åringen erkjente straffskyld for forsettlig drap, men avviser at drapet var planlagt.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus