Meny

Brannsjef: – Vær forsiktig med grillen

SKOGBRANN: En kraftig gress- og lyngbrann ved Mølstrevåg, Ryvarden i Sveio i Hordaland for to år siden førte til at politi og brannvesen har evakuert beboerne som bor nærmest i området. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannvesenet i Hordaland har rykket ut til gressbranner på under to timer.

Brannvesenet i Hordaland har i løpet fredag ettermiddag og kveld har rykket ut til i alt tre gress- og lyngbranner, melder NRK.

Etter flere små gressbranner i Hordaland denne uka, går nå brannsjef i Bergen Johnny Breivik ut og advarer mot tørre skoger.

– Utvis forsiktighet når du griller – det er svært tørt ute, skriver han på Twitter.

Meterologisk institutt har sendt ut obs-varsel om stor gress-, lyng- og skogbrannfare på Vestlandet, Trøndelag og Østafjells.

Brannvesenet tar høyde for at det kan ta flere dager før brannberedskapen kan nedgraderes og forbereder seg til flere branner i terrenget de kommende dagene.

– Her i Bergen sender vi ut mannskaper fra to stasjoner hvis vi får melding om brann i gress og terreng. Vi er absolutt obs på dette, sier vaktkommandør Ole Jakob Hartvigsen NRK.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus