Meny

Anundsen vil la kommunene forby tigging

Ifølge justisminister Anders Anundsen skal kommuner som ønsker et tiggeforbud, kunne innføre dette før sommerferien. Foto: NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Justisminister Anders Anundsen (Frp) mener det må være opp til kommunene å forby tigging. Forslaget har fått hard medfart fra flere hold.

– Jo flere kommuner som innfører dette, jo mer effektivt vil det være, sier Anundsen. Han legger til at kommuner som ikke ønsker et forbud, kan innføre egne vilkår for tigging.

Lovforslaget ble fremmet i statsråd fredag og er oversendt Stortinget. Det innebærer en endring i politilovens paragraf 14.

Ifølge Anundsen skal kommuner som ønsker et tiggeforbud, kunne innføre dette før sommerferien.

Les også: Politiet går hardt ut mot regjeringens tiggeforslag

Forslaget om et tiggeforbud er politisk omstridt. Begge regjeringens støttepartier Venstre og KrF sier i utgangspunktet nei, men støtte fra Sp eller Ap kan sikre et alternativt flertall.

En rekke høringsinstanser har også advart mot et forbud, blant annet Advokatforeningen, Frelsesarmeen og Kirkens Bymisjon.

Politidirektoratet og Oslo politidistrikt ønsket et nasjonalt forbud, mens regjeringens valgte løsning blant annet får støtte av statsadvokatene i Hordaland og Oslo.

Les også: – Regjeringen går imot seg selv om tigging

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus