Meny

Ordkrig om Dalai Lama

Shugden-bevegelsen raser mot norske Dalai Lama-venner

Farlig eller ufarlig? Fra en Shugden-demonstrasjon mot Dalai Lama i San Francisco i februar. Nå kommer de til Oslo. Skjermdump: International Shugden Community.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Demonstrantene som planlegger markeringer mot Dalai Lama i Oslo, avviser at de er voldelige.

En internasjonal bevegelse som har til formål å motarbeide den tibetanske åndelige lederen Dalai Lama, Shugden-bevegelsen, planlegger markeringer i Oslo under Dalai Lamas besøk 7. til 10. mai. Det har utløst frykt for terror mot Dalai Lama.

Dalai Lamas tilhengere i Norge har bedt om topp sikkerhetstiltak fra politi i Norge med begrunnelse av at Shugden-bevegelsen er truende til å angripe ham.

Les også: Frykter for Dalai Lamas liv i Oslo

– Sjokkert og bedrøvet

Slike påstander reagerer Shugden-bevegelsen sterkt på:

– Jeg er sjokkert og bedrøvet over å lese kommentarene i ABC Nyheters artikk torsdag, skriver mediekoordinator i International Shugden Community, Rachael Jeffrey, i en epost til ABC Nyheter.

– Vi er veldig fredelige, trygge og lovlydige folk, skriver hun.

Men, påstår organisasjonen, på grunn av Dalai Lamas handlinger lider millioner av mennesker rundt i verden. Ikke bare tibetanere, men også vestlige, heter det videre.

– Dalai Lama diskriminerer

Skal vi tro Shugden-bevegelsen, driver Dalai Lama en religiøs diskriminering og overgrep mot grunnleggende menneskerettigheter.

– Vi har ingen andre måter å be ham stoppe disse lidelsene, enn å demonstrere mot ham og offentlig rope ut vårt budskap, for å be ham forandre seg og gi folk frihet, skriver Jeffrey.

Oslopolitiet bekrefter overfor ABC Nyheter at Shugden International Community har søkt om demonstrasjonstilltaler flere steder i Oslo under Dalai Lamas opphold.

– Selv om vi er fargerike og høyrøstede, er vi ekstremt trygge demonstranter, forsikrer Jeffrey.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus