Meny

21-åring knust av gigantisk kors i Italia

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 21 år gammel italiener døde momentant da han fikk et 30 meter høyt kors over seg under en katolsk seremoni.

Det gigantiske trekorset, som det var festet en 6 meter lang og 600 kilo tung Jesus-figur til, var reist til ære for pave Johannes II i alpelandsbyen Cevo.

– Det er en helt uforklarlig tragedie. Et ungt liv, som det var knyttet så mye håp til, ble ødelagt på denne måten, sier Cevos borgermester Silvio Citroni.

– Guttene løp i alle retninger da de hørte lyden av tre som ble splintret. Beklageligvis så løp denne uheldige gutten i feil retning, sier han.

Ulykken skjedde under en seremoni for å feire at pave Johannes II, som døde i 2005, lørdag vil bli erklært som helgen av Vatikanet.

Det gigantiske korset som kostet 21 år gamle Marco Gusmini livet, ble opprinnelig reist i Brescia i forbindelse med et pavebesøk der i 1998.

Det buede og karakteristiske korset, som også var et minnesmerke over arrene fra andre verdenskrig, ble senere flyttet til Cevo der det tronet på en bakketopp, tett inntil en liten kirke.

Hvorfor korset plutselig falt til jorden, er ikke kjent.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus