Meny

Store mål og stor usikkerhet for Brækhus

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cecilia Brækhus og støttespillerne hennes har satt seg store mål både sportslig og økonomisk, men mangler en skikkelig plan for veien videre.

Den norske boksedronningen innrømmet under torsdagens pressekonferanse at hun ikke har konkrete planer for hvor eller når hun vil være i ringen igjen.

Det ble hevdet på pressetreffet at mange vil møte henne, men det ble ikke sagt noe om hvem som skal arrangere eventuelle kamper eller godkjenne dem.

Morten Andreassen, en av de to advokatene i det nye Brækhus-teamet, hevder at alle avtaler og kontrakter med Sauerland Event er historie. Nisse Sauerland hevder det motsatte.

Les også: Brækhus snakker ut om bruddet

– Vi har en eksklusiv kontrakt med Cecilia som fortsatt gjelder. Det eneste vi ønsker er at hun fullfører de forpliktelsene hun har til oss etter kontrakten. Med en gang det er gjort kan hun gjøre akkurat som hun vil og være sin egen frie agent, sier Nisse Sauerland til NTB.

Fullt brudd er det ikke mellom Brækhus og Sauerland. Så sent som onsdag i denne uken trente 32-åringen to ganger sammen med Otto Ramin i Sauerlands treningssenter i Berlin. Hvor lenge det kan pågå, er det ikke sagt noe om.

Drømmer om hjemmebane

Trolig kommer det norske forbudet mot profesjonell boksing til å bli opphevet i løpet av høsten.

Alt ligger også til rette for at knockoutloven kan oppmykes slik at i alle fall Brækhus kan bokse i Norge, men hvem som skal stå som arrangør, hvem som skal sanksjonere eventuelle kamper her i landet og hvilke lisenser som skal brukes, virker det ikke som om nye Team Brækhus har gjort seg altfor mange tanker om.

– Jeg synes dette ser ut til å kunne bli vanskelig, særlig fordi det ikke er noen i dette teamet per i dag som har noen erfaring innen proffboksingen, sier en tidligere norsk promotor til NTB.

Bakgrunn: Brækhus avslutter samarbeidet med Sauerland

På pressekonferansen torsdag ble det også hevdet at Brækhus-teamet har gitt de store internasjonale forbundene beskjed om at hun representerer seg selv, men fortsatt har hun frister for å forsvare mesterbeltene sine. De blir ikke forlenget selv om hun opererer på egen hånd.

Håper på løsning

Brækhus kritiserer Sauerland for ikke å ha skaffet henne de motstanderne hun ønsket. Det gjelder særlig en kamp mot Holly Holm. Den amerikanske jenta ble tilbudt mye penger for en kamp mot den norske verdensmesteren, men til sjuende og sist takket hun nei og ga opp boksingen til fordel for Mixed Martial Arts (MMA).

– Vi i Sauerland håper det skal være mulig å komme til en løsning i den situasjonen vi er kommet opp i, men vi er også innstilte på å gå langt for å sikre våre rettigheter, sier Sauerland til NTB.

– Dere blir kritisert for ikke å skaffe Cecilia de kampene hun har ønsket seg?

– La meg si det slik. Christina Hammer, som var aktuell, ønsket ikke å møte Brækhus. En kamp mot Holly Holm ble det forhandlet om lenge uten resultat, men slik har det vært med en kamp mellom Paquiao og Floyd Mayweather også.

– Dersom Brækhus skal kunne få en kamp mot Holly Holm, tør jeg påstå at vi i Sauerland er den eneste promotor som kan få til det, påstår Sauerland.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus