Denne tatoveringen fikk Naomi deportert fra Sri Lanka

Denne Buddha-tatoveringen ble for provoserende for Sri Lankas myndigheter. Foto: Afp
Denne Buddha-tatoveringen ble for provoserende for Sri Lankas myndigheter. Foto: Afp

Da Naomi Colemans Buddha-tatovering ble oppdaget på flyplassen på Sri Lanka, ble hun pågrepet. Nå er briten sendt ut av landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Britiske Naomi Coleman fikk ingen god start på Sri Lanka-oppholdet. Da hun ankom flyplassen i hovedstaden Colombo, ble tatoveringen hennes oppdaget av myndighetene.

Sri Lanka praktiserer et strengt forbud mot alle former for religiøs hets, og Naomis tatovering av Buddha-figuren ble for sterk kost. Briten ble pågrepet på stedet og ført til fengsel.

– Jeg har blitt behandlet som en kriminell. Jeg har delt celle med 60 andre kvinner, folk som har drept eller smuglet narkotika. Jeg har bare en tatovering, forteller Naomi til BBC. Hun beskriver seg selv som praktiserende buddhist, og var ute på en lengre reise i Asia da hun ble pågrepet.

Les også: Sri Lanka avviser å granske krigsforbrytelser

Strengt buddhistregime

Nå har Naomi blitt sendt ut av landet, og er tilbake i Storbritannia.

Buddhismen står sterkt på Sri Lanka, og er offisiell religion for majoritetsfolkegruppen singaleserne. Landets myndigheter har også tidligere straffet det de oppfatter som religiøs hets strengt: I 2012 ble tre franske turister dømt til straffarbeid etter at de kysset en Buddha-statue.

RnB-stjernen Akon har også fått merke Sri Lankas strenge religiøse regler. I 2010 ble han nektet innreise i landet, siden en av musikkvideoene hans viser en kvinne som danser lettkledd foran en Buddha-statue.

Les også: Støre og Solheim saksøkt på Sri Lanka

– Fikk unnskyldning og gratis ferie

Naomi Coleman ble sendt ut av landet, men forteller at hun fikk en unnskyldning før hun dro.

– De innrømmet at dette var en feil, men jeg ble fremdeles sendt ut av landet, sier Coleman, som også hevder at myndighetene tilbyr henne en gratis ferie i landet i fremtiden. Det tilbudet vil hun ikke benytte seg av.

En talsmann for politiet sier at de vet at turister ikke fornærmer deres religion med vilje.

– Men iblant, hvis landets buddhister ser dette, kan det skape religiøs uro. Derfor ber vi dem reise tilbake til hjemlandet sitt, fortsetter talsmannen.

Turismen på Sri Lanka opplever en brått stigende kurve. Fra 2013 til 2014 har turismen i landet økt med hele 47 prosent, opplyser BBC.

Personvernpolicy