Meny

Ukrainas president ber Russland trekke styrker tilbake

Ukrainas president Oleksandr Turtsjynov krever at russiske styrker må trekkes bort fra grensen mot Ukraina. Foto: Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ukrainas fungerende president Oleksandr Turtsjynov krever at Russland trekker sine styrker bort fra grensen mot Ukraina og slutter med «trusler og utpressing».

– Vi krever at Russland holder opp med å blande seg inn i Ukrainas indre anliggende og stanser sine permanente trusler og utpressing av oss, sa Turtsjynov i en tale rett etter at Russland innledet en ny omfattende militærøvelse langs grensen mot Ukraina.

Russland har flyttet mange soldater til grenseområdene den siste tiden, og ifølge NATO står nå 40.000 russiske soldater klare der. Turtsjynov krever at Russland må trekke soldatene tilbake fra grensen.

– Vi gir ikke etter for trusler fra terroristene og vil fortsette å ta nødvendige grep for å beskytte våre borgeres liv, sa han videre.

Den russiske forsvarsministeren Sergej Sjoigu sier militærøvelsen er et svar på den ukrainske militæraksjonen mot prorussiske separatister i byen Slavjansk torsdag.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus