Gressbranner flere steder i landet

Faren for skog- og gressbrann er stadig økende i Sør-Norge. Her fra en gressbrann på Karmøy i Rogaland i fjor. Foto: NTB Scanpix
Faren for skog- og gressbrann er stadig økende i Sør-Norge. Her fra en gressbrann på Karmøy i Rogaland i fjor. Foto: NTB Scanpix

Torsdag ettermiddag meldes det om flere gress- og lyngbranner i Vestfold, Telemark og Hordaland. Brannvesenet advarer om stor skogbrannfare.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den siste ukas tørre og varme vær over store deler av sørlige Norge har sendt faren for skog- og gressbrann rett til værs. Torsdag ettermiddag meldes det om branner i flere fylker.

Kl 15 melder Hordaland politidistrikt at brannvesen og politi rykker ut etter melding om gressbrann i Hjelteryggveien på Sotra. Omtrent samtidig melder Vestfold politidistrikt at en gressbrann i Reservatveien i Tønsberg er slukket, uten at verken personer eller boliger kom til skade.

På samme tid jobber Bamble brannvesen med en krattbrann ved Haukedalsvannet i Telemark.

Les også: 1000 mål gress brent opp i Eigersund

Tidligere denne uka rykket brannvesenet ut til flere gress- og krattbranner på Sørlandet, og nå ber brannvesenet folk ta forbudet mot bålbrenning på alvor. Forbudet gjelder fra 15. april.

– Bålbrenning og den slags bør vi ha lagt bak oss for en stund nå, sier overbrannmester Johnny Flæta i Kristiansadsregionene Brann og Redning til NRK.

Yr.no presenterer daglig en indeks over skogbrannfaren, og i skrivende stund anses skogbrannfaren i Akershus, Buskerud og på enkelte steder i Hordaland som stor. I dagene fremover anslås det også stor og stadig økende skogbrannfare i Oslo, Oppland, Telemark, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal.

For øyeblikket er det Nes kommune i Buskerud som er aller mest utsatt, ifølge brannfareindeksen. Skogbrannfaren her er rangert til 68 av 100 mulige poeng, og skal bare stige utover i uka.

Personvernpolicy