Meny

Kos deg med finværet mens du kan

I sør kan du vente deg pent vær enten du er i fjellet eller i byen. Bildet er fra årets påske

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Strålende sol og høye temperaturer vil prege Sør-Norge de neste dagene. Kos deg mens du kan, tidlig neste uke snur det.

– Stort sett pent vær over hele Sør-Norge, svarer vakthavende statsmeteorolog Arild Mentzoni når han blir bedt om å fortelle kort om været vi får i helgen i sør.

Han kan glede befolkningen i sør med at selv om det ikke blir skyfritt, vil det bli mye sol. På de beste stedene kan temperaturene nå opp mot 20 grader.

Det betyr at dersom du skal løpe Sentrumsløpet i Oslo, en marathon i Bergen eller gå Skarverennet lørdag, vil du slite deg gjennom løypa i godt vær.

Men også vi andre kan kose oss med det pene været, men ikke lenger enn til tirsdag.

Kjøligere

– Da snur det og blir kjøligere, sier Mentzoni.

Han forklarer at det i sør vil bli nedbør av og til fra tirsdag, særlig nord for Stad og Dovre. Ifølge meteorologen blir det regn eller sluddbyger i lavlandet og snøbyger i høyden.

– Sør for Stad og Dovre blir det lengre perioder med oppholdsvær og noe sol, men det blir kjøligere her også, sier han.

Lenger nord får man dessverre ikke oppleve det samme godværet som i sør.

– I Nord-Norge blir det litt mere ustabilt, selv om det i Nordland vil bli nokså bra vær – men ikke lenger enn til helgen.

Ustabilt

I Troms og Finnmark ventes det en kjøligere værtype og ustabilt vær. Dette varer hele helgen og vil vedvare utover kommende uke.

I indre strøk i Troms og Finnmark kan det bli noe bra vær, men det blir, ifølge Mentzoni, regn og sluddbyger i lavlandet og snø i høyden i nord. Vinden kan nå kulings styrke ved kysten og i fjellet i Nord-Norge.

– Og det vil fortsette med nedbør, som kan komme som sluddbyger i høyereliggende strøk. Den kjølige værtypen vil fortsette, sier han.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus