Alt ligger i Liverpools hender

Philippe Coutinho, Jon Flanagan og Steven Gerrard i aksjon mot Manchester City 13. april. Det endte med seier. Foto: Nigel Roddis / Reuters / NTB scanpix.
Philippe Coutinho, Jon Flanagan og Steven Gerrard i aksjon mot Manchester City 13. april. Det endte med seier. Foto: Nigel Roddis / Reuters / NTB scanpix.

Om alt går Liverpools vei søndag kan de mer eller mindre avgjøre kampen om seriegullet før de to siste kampene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Liverpool tar imot Chelsea hjemme på Anfield og jager sin tolvte strake seier. Med tap vil Chelsea være ute av tittelkampen, og skulle Manchester City feile borte mot Crystal Palace senere søndag, vil på det nærmeste Liverpools første seriegull på 24 år være i boks.

Dette er ikke kun et teoretisk spill. Det kan meget vel bli realitet. Chelsea møter Atlético Madrid til den andre semifinalen i mesterligaen allerede onsdag igjen, og José Mourinho har antydet at han ikke vil mønstre sitt antatt beste lag mot Liverpool.

I tillegg er Crystal Palace i form og har vunnet fem kamper på rad under Tony Pulis' ledelse.

Selv om Crystal Palace ikke lenger har like mye å spille for, kan det ende med at Manchester City blir det neste byttet på Selhurst Park. I den nevnte femkampsrekken har de slått både Chelsea og Everton.

Les også: Liverpool varsler storhandel

Tankespill

Men det er alltid et men når tankene til Chelsea-manager José Mourinho er involvert. Han sier at han vil bruke spillere søndag som ikke skal spille onsdag, men om han faktisk gjør det er en annen sak.

– Jeg vet hva jeg vil, men jeg er ikke Chelsea, sier Mourinho.

Det som er sikkert er at han må klare seg uten keeperen Petr Cech og kaptein John Terry som begge ble skadet i den første semifinalekampen mot Atlético Madrid.

Kanskje blir han tvunget til å bruke Samuel Eto'o og Eden Hazard som begge sto over mot spanjolene?

Det blir uansett en uvant Chelsea-ellever mot Liverpool.

Nå skal det legges til at Mourinho har en sterk statistikk mot Liverpool. På åtte møter har han vunnet seks og tapt kun én mot Liverpool.

Les også: Sterling skinte da Liverpool økte forspranget

Vil ikke

Liverpool-manager Brendan Rodgers har konsekvent unngått tittelsnakk de siste dagene, selv om tittelen vil være bortimot sikret om det best mulige scenario slår til.

Resultatene har gått Liverpools vei de siste ukene.

Det er også Liverpools keeper Simon Mignolet inne på. Han påstår at laget er uten nerver foran møtet med Chelsea.

– Vi har sett at Chelsea og Manchester City har mistet poeng i det siste. Det forteller også at hver eneste kamp i denne ligaen er viktig.

Personvernpolicy