Meny

- Fem opprørere kan være drept i Ukraina

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ukrainske styrker skal være i ferd med å rykke inn i den opprørskontrollerte byen Slavjansk øst i Ukraina. Inntil fem opprørere kan være drept.

Én person er drept i skytingen, mens en annen er såret, melder medisinsk personell. Det er ikke opplyst hvem den drepte er. Den sårede behandles på sykehuset i byen.

Men innenriksdepartementet melder at opptil fem opprørere er drept i kampene i Slavjansk.

Det blir meldt om skyting, og en veisperring kontrollert av opprørere sto i flammer, men ble senere meldt under kontroll av ukrainske militære.

Sju ukrainske pansrede kjøretøyer har rykket inn i byen og inntatt stillinger, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Les også: Ukrainas president vil slå ned på «terrorister» i øst

Opprørere i rådhuset i Slavjansk har gitt sivile ordre om å forlate bygningen. Opprørsstyrker har trukket seg tilbake til defensive posisjoner i byen, mens ukrainske soldater har rykket inn i byen. Slavjansk er en by med 129.000 innbyggere.

Det er første gang ukrainske militære melder om vellykkede operasjoner siden uroen i Ukraina begynte.

Tidligere torsdag ble det meldt at ukrainske militære har tatt tilbake kontrollen over rådhuset i den østlige byen Mariupol. Ifølge AFP var det ukrainske spesialstyrker som gjennomførte aksjonen.

Les også: Ukrainsk ordfører ber Putin sende inn soldater

Det var innenriksminister Arsen Avakov som meldte på Facebook at russiskvennlige inntrengere som hadde okkupert rådhuset, torsdag trakk seg ut. Den valgte ordføreren var tilbake på sitt kontor, ifølge Avakov.

Mariupol er en industriby på kysten av Svartehavet.

Avakov oppga samtidig at landets militære hadde slått tilbake et angrep på en base ved Artemivsk, mellom Donetsk og Slavjansk øst i landet.

En ukrainsk soldat ble såret i angrepet som 70 personer deltok i. Innenriksminister Avakov skriver at angrepet ble ledet av russiske soldater. Det er ingen kjente opplysninger om tap blant angriperne, ifølge Avakov.

President Barack Obama mener Russland ikke følger opp avspenningstiltakene som ble avtalt med Ukraina i Geneve forrige uke, og truet torsdag med nye sanksjoner. Det er første gangen Obama kommenterer saken siden Geneve-møtet for en uke siden. Se video:

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus