Meny

Tamilsk terrormistenkt etterlyst i Norge

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sri Lankas ambassade i Oslo reagerer på det den kaller forsøk på å tegne et uskyldig bilde av terrorlistede organisasjoner i Norge. Landets regjering ber om hjelp til å få arrestert etterlyste.

Blant disse er en mann som går under dekknavnet Nedyawan, og som skal oppholde seg i Norge, skriver avisen Colombo-avisen Sunday Observer.

Mannen skal ifølge NRK være en av lederne for restene av den tamilske LTTE-geriljaen.

Oslo-ambassaden «observerer at det gjøres forsøk på å tegne et uskyldig bilde av frontorganisasjonene», heter det i en brev fra ambassaden til NRK.

Uttrykket «frontorganisasjoner» er en henvisning til grupper som er terrorlistet av Interpol.

Den internasjonale politiorganisasjonen sender ut såkalte røde varsler som innebærer at enkeltlands myndigheter anmodes om å arrestere og utlevere navngitte personer. Regjeringen i Colombo mener Nedyawan kan befinne seg i Norge.

Norge spilte en aktiv rolle som fredsmegler i konflikten på Sri Lanka, som raste fra 1972 til 2009 og kostet mellom 80.000 og 100.000 mennesker livet. LTTE måtte oppgi kampen for en egen tamilsk stat.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus