Meny

Gransker nye overgrep i Madeleine-saken

Udatert arkivfoto viser den savnede britiske jenta Madeleine McCann. Foto: Scanpix/AP.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Britisk politi gransker fem nye tilfeller der unge britiske jenter har blitt seksuelt misbrukt under innbrudd i feriehjem i Algarve i Portugal.

Et av angrepene skjedde mot en ti år gammel jente i Praia da Luz, der Madeleine McCann forsvant i 2007. Sakene ligner noen av de tidligere påviste tolv tilfellene der en mannlig inntrenger tok seg inn i feriehjem der britiske turister bodde, melder Sky News.

Scotland Yard kom nylig med en bønn om å spore opp inntrengeren, som førte til at 500 mennesker kontaktet dem med ny informasjon. Som følge av henvendelsen har politiet fått tips om fem seksuelle angrep og et tilfelle som kunne blitt et angrep. Ingen av de seks tilfellene var tidligere kjent.

Se også: Chloe (3) forsvant sporløst mens foreldrene sov

Angrepet i senga

I fire av disse tilfellene angrep mannen fem hvite jenter i alderen syv til ti år, mens de fremdeles lå i sengene sine.

Selv om portugisisk politi har avvist en felles etterforskning opplyser britisk politi at de vil starte sin granskning i Portugal senere denne uken etter en offisiell avtale med lokalt politi.

Les også: Jakter ny mistenkt i Madeleine-saken

Britiske jenter

Betjenter har hittil identifisert 18 forbrytelser i perioden 2004-2010 der en mannlig inntrenger tok seg inn i villaer der britiske familier på ferie bodde.

Tolv av disse angrepene skjedde mellom 2004 og 2010, det store flertallet før Madeleine forsvant. Alle jentene er mellom seks og tolv år gamle.

Politiet er fremdeles på jakt etter en mann som ble sett mens han bar en jente som passet Madeleines beskrivelse natten hun forsvant.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus