Smekkfull russebuss hadde 24 passasjerer for mye

Godt over 50 festglade russ måtte pent finne seg andre transportmidler da russebussen deres ble stanset og avskiltet på grunn av ekstrem overlast i Bærum natt til torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka var ti minutter over tre da den proppfulle russebussen Big Easy ble stanset i Sandvika på E18, hovedfartsåren inn og ut av Oslo gjennom Bærum. Ut av bussen tøt det 54 russ og en slukøret sjåfør.

Ungdommene fikk dermed en brå avslutning på festen, mens sjåføren nok angrer bittert på at altfor mange passasjerer hadde fått slippe om bord.

Sjåføren ble både politianmeldt og fikk inndratt førerkortet, mens russebussen ble avskiltet – lenge før russetiden er kommet ordentlig i gang.

– Vi stopper og kontrollerer russebusser jevnt og trutt, nettopp fordi det kanskje kan være for mange om bord. Denne bussen var registrert for 30 personer. Loven gjelder for alle, og det er ingen unntak for russebussene, sier operasjonsleder Marlow Grandalen i Asker og Bærum politidistrikt til NTB.

Ifølge Budstikka ble bussen som tilhører russeungdom fra Eikeli videregående skole, som for øvrig er kjent for å ha noen av de mest påkostede bussene, stanset ved Blommenholm like ved Sandvika.

Bussen som tidligere gikk under navnet Pacman 2014, deltok ifølge avisa på russebusskåringen i en hangar på Fornebu tirsdag kveld, et arrangement som fikk en brå avslutning på grunn av manglende rømningsveier i hallen.

Avisen skriver videre at guttene på bussen i november i fjor gjorde seg bemerket da de bladde opp 10.000 kroner til tyfonofrene på Filippinene, og oppfordret andre russ til å gjøre det samme.

Personvernpolicy