Meny

Australia:

Fem personer reddet av gigantisk «SOS»-melding

Fem australske snorklere ble reddet av denne SOS-meldingen skrevet på en sandbanke.(Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Snartenkte snorklere skrev «SOS» i sanden.

Australske Lyn Forbes-Smith og fire venner dro mandag morgen ut for å snorkle ved Keswick Island utenfor Queensland nordøst i Australia.

De fem dro ut rundt kl. åtte om morgenen. Ved en sandbanke forlot de den 18 fot lange båten sin for å svømme over til en nærliggende øy hvor de skulle snorkle. Men da de kom over til øya, oppdaget de at båten var i ferd med å drive til havs, skriver den australske avisen The Courier-Mail.

To av de fem svømte tilbake for å få tak i båten, men på grunn av for sterk vind fikk de ikke fatt i den igjen.

Om bord hadde de lagt igjen alle mobiltelefonene sine. Og de hadde ikke med seg mat eller vann på turen.

Les også: Her er verdens vakreste øy

De båtløse snorklerene bestemte seg for å skrive «SOS» med gigantiske bokstaver på sandbanken før de svømte tilbake til den andre øya.

– Vi tenkte at sandbanken etter hvert ville gå under på grunn av tidevannet, men vi var rimelig sikre på at deler av øya vi var på ville holde seg over, sier Lyn Forbes-Smith til The Courier-Mail.

Men sandbanken holdt seg over vann lenge nok.

Den drivende båten ble etter hvert oppdaget av redmningsmannskaper, og et redningshelikopter ble sendt ut på leting etter snorklerene. Rundt klokken fire om ettermiddagen, altså etter åtte timer, oppdaget mannskapet om bord på helikopteret den store SOS-meldingen i sanden og de fem vennene på øya like ved.

Ingen av dem kom til skade.

– Vi ble bare litt solbrente, og det begynte etter hvert å bli ganske kaldt, sier Lyn Forbes-Smith til The Courier-Mail.

Les også: Spektakulært bilde av nyfødt øy

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus