Meny

Magnus Carlsen tapte for første gang på ti måneder

Sjakkverdensmester Magnus Carlsen tapte onsdag mot italieneren Fabiano Caruana. Dette bildet av de to er hentet fra Zurich Chess Challenge i februar 2014 (Foto: Walter Bieri/AP Photo/Keystone)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Italieneren Fabiano Caruana ble nok en gang for sterk.

Sjakkverdensmester Magnus Carlsen (23) gikk på et sjeldent tap da det italienske stortalentet Fabiano Caruana (21) ble for vanskelig å ha med å gjøre i 4. runde av Gasjimovs minneturnering i Aserbajdsjan onsdag.

Sjetterangerte Caruana var faktisk den forrige som slo Carlsen i et parti langsjakk. Det skjedde i Moskva i juni i fjor. Onsdag gjorde nordmannen flere feil som ga motstanderen et klart overtak, og etter 53 trekk ga Carlsen opp.

Les også: Carlsen med remis mot Karjakin

– Det er alltid kjedelig å tape. Men for å være ærlig så har humøret mitt vært dårlig i hele dag. Men bra gjort av ham. Jeg må prøve å finne enregi en eller annen plass, spille bra i morgen og hvile på fredag, sa Carlsen på pressekonferansen etter partiet, ifølge TV 2.

Carlsen er etter onsdagens tap i delt ledelse med Caruana i turneringen. Begge står med 2,5 poeng. Torsdag skal nordmannen spille med hvit mot aserbajdsjanske Teimur Radjabov.

Turneringen i Aserbajdsjan blir arrangert til minne om Vugvar Gasjimov, den aserbajdsjanske sjakkspilleren som døde i januar, bare 27 år gammel.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus