Meny

– Frankrike vil ikke utlevere Khalid Skah

Khalid Skah blir sannsynligvis ikke utlevert til Norge. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Franske myndigheter avviser Norges krav om utlevering av den voldssiktede norskmarokkaneren Khalid Skah, ifølge franske medier

Skahs norske advokat Brynjar Meling opplyser til NTB at han ikke kjenner til at det er kommet noen avgjørelse i saken. Meling har fått opplyst at en kjennelse først skal være klar 2. mai.

Ifølge flere franske medier falt kjennelsen i en ankedomstol i Paris onsdag. Domstolen mener ifølge den franske nettavisen AuFait at Skah ikke vil få en rettferdig behandling i norsk rettsvesen.

Les også: Etterlyst i fire år – Khalid Skah pågrepet i Paris

– Får tilbake passet

Ifølge radiostasjonen RFI bestemte domstolen også at Skah skal få tilbake passet sitt, som ble inndratt da utleveringsbegjæringen fra norsk politi kom i fjor sommer. Skah ble pågrepet i Paris, men løslatt etter to dager mot kausjon og meldeplikt i påvente av utleveringsbeslutningen, som altså har latt vente på seg.

Den tidligere OL-vinneren har vært etterlyst siden 2009. Han er siktet blant annet for vold og trusler mot sin ekskone, trusler mot tidligere utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) og for å ha holdt tilbake sine og ekskonas felles barn, som nå er 17 og 21 år gamle, i Rabat i Marokko.

Les også: Khalid Skah løslates mot kausjon

Ikke fornøyde

Franske myndigheter har flere ganger gjort det klart at de ikke er fornøyde med den dokumentasjonen Norge har oversendt i denne saken. Ikke minst gjelder dette opplysninger om hvilken rolle den norske ambassadøren spilte da barna ble hentet med hjelp av spesialsoldater fra Marokko til Norge. Franske justismyndigheter ville også vite om saken har fått noen rettslige etterspill for soldatene som var involvert.

I kjennelsen slår domstolen fast at norske myndigheters forklaring om barnas retur til Norge ikke var tilstrekkelige, ifølge RFI. En forverring i forholdet mellom Norge og Marokko som følge av affæren, gjør at domstolen sår tvil om hvorvidt Skah vil få en rettferdig behandling i det norske rettsvesenet ettersom han er marokkansk statsborger, skriver radiostasjonen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus