Flygerne i mikroflyet omkom momentant på Voss

Mikroflyet som havarert på Store Volavatnet. Begge mennene som satt i flyet omkom momentant, viser den foreløpige obduksjonsrapporten. 
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Mikroflyet som havarert på Store Volavatnet. Begge mennene som satt i flyet omkom momentant, viser den foreløpige obduksjonsrapporten. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

De to mennene som omkom i mikroflystyrten i Volavatnet på Voss 1. april, omkom momentant, viser den foreløpige obduksjonsrapporten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dødsårsaken er omfattende knusningsskader. Skadene tilsvarer et kraftig sammenstøt med bakken. Alt tyder på at de døde momentant, sier politioverbetjent Einar Bystøl ved Voss lensmannskontor til NRK.

De to mennene på 48 og 33 år ble meldt savnet tirsdag 1. april etter at de dagen før tok av fra Bømoen flyplass på Voss.

Bakgrunn: Mikrofly-ulykken: De omkomne brakt ned fra fjellet

Etter en dag med letearbeid ble de to mennene funnet døde i flyvraket. Flyet ble funnet på cirka 900 meters høyde i fjellområdene nord for Voss. Det hadde styrtet i cirka 45 graders vinkel. Flyet boret seg delvis gjennom isen og ned i et snølag da det styrtet, og cockpiten ble begravd under isen på Volavatnet.

– Det har vært store krefter i sving, dette var jo et sammenstøt i en viss hastighet, sier Bystøl.

De pårørende etter de to omkomne er varslet om den foreløpige obduksjonsrapporten. Det vil ta en stund før den endelige rapporten er ferdig.

Det er fortsatt ikke kjent hvorfor mikroflyet styrtet.