Meny

Fransk nei til nordkoreansk ostediplomat

Nord-Koreas leder Kim Jong-un elsker europeiske oster. Foto: AFP / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nord-Koreas leder Kim Jong-un elsker europeiske oster, men da han nylig sendte utsendinger til Frankrike i håp om å få i stand et ostesamarbeid, ble stemningen heller muggen.

To nordkoreanske tjenestemenn banket i forrige måned på døra til rektoren for den franske osteskolen Ecole Nationale d'Industrie Latiere i Besancon.

Skolen er kjent for å være eksperter på produksjon av harde fjelloster, som Kim Jong-un la sin elsk på mens han studerte i Sveits.

Les også: – Lite sannsynlig at Nord-Korea vil teste atomvåpen

Utsendingene foreslo et samarbeid og spurte om nordkoreanere kunne få komme til skolen for å lære ostesmakingens edle kunst. Det var et forslag rektor Veronique Drouet kunne styre sin begeistring for.

– Et samarbeid med stalinist-staten Nord-Korea er ikke ledd i vår strategi, forteller hun.

Kim-familien har styrt Nord-Korea med hard hånd i over 60 år, og Kim Jong-un har vist få om noen tegn til ville åpne opp for omverdenen og innføre demokrati. Bedre ost kunne han derimot veldig gjerne tenke seg å innføre.

Les også: Dette skal være Kim Jong-un som barn

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus