Meny

– David Moyes følte seg lurt av United

Tidligere Manchester United-trener David Moyes (Foto; Scott Heppell/AP Photo)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere United-manageren skal ha følt seg dårlig behandlet av klubbledelsen, hevder engelske aviser. Onsdag kom Moyes med sine første offisielle uttalelser om sparkingen.

David Moyes er rasende over måten han fikk sparken på av Manchester United, skriver den engelske tabloidavisen Daily Mirror.

Informasjonen stammer fra ikke navngitte kilder.

Moyes skal ha følt seg ført bak lyset av klubben. Da ryktene om sparkingen florerte i mediene og på internett mandag kveld, skal han ha tatt kontakt med klubben for å forsøke å finne ut av sin egen framtid, skriver avisen videre.

Misfornøyd

Også The Guardian hevder at Moyes er misfornøyd med måten klubben behandlet oppsigelsen på.

Han hadde en kort samtale med Uniteds pressesjef Karen Shotbolt mandag, men ingen i klubbledelsen kontaktet han resten av dagen, skriver avisen.

Moyes skal ha antatt at han satt trygt og var i gang med forhandlinger med flere spillere for å styrke United-stallen foran neste sesong, blant dem Bayern Münchens Toni Kroos og Southamptons Luke Shaw.

Tirsdag morgen ble han likevel informert av Uniteds klubbdirektør Ed Woodward om at han hadde fått sparken . Ifølge The Telegraph ankom Moyes Manchester Uniteds treningsanlegg Carrington allerede kl. 04.30 for å unngå pressen.

Ifølge Sky Sport skal skotten ha akseptert avgjørelsen fordi resultatene ikke har vært gode nok. Men ifølge kilder Sky har snakket med er Moyes svært skuffet over ikke ha fått mer tid til å bygge opp et nytt lag.

Ironisk nok ble Moyes' siste kamp som United-manager spilt mot gamleklubben Everton. Søndag tapte den regjerende Premier League-mesteren 0-2 for The Toffees på Goodison Park.

Les også: Sir Alex holdes utenfor i spørsmålet om ny manager

– Ikke gode nok resultater

Onsdag kom Moyes med sin første offisielle uttalelse etter å ha fått sparken av United. Det skjedde via managerforeningen i den engelske fotballigaen.

– Å bli ansatt som manager i Manchester United var og vil alltid være noe jeg er utrolig stolt over. Størrelsen på managerjobben i United er enorm, men jeg har aldri gått av veien for hardt arbeid, innledet Moyes ifølge Daily Mail.

Videre takket han støtteapparatet, trenerteamet og fansen for innsatsen, støtten og å ha fått ham til å føle seg velkommen.

– Prestasjonene og resultatene har ikke vært hva Man. United og deres fans er vant til eller forventer. Jeg både forstår og deler deres frustrasjon, sa han videre.

Moyes nevnte ikke spillerne i uttalelsen.

Les også: Guardiola: – Moyes-sparkingen ingen overraskelse

Legender hjelper Giggs

Ryan Giggs har overtatt roret i United inntil videre. Onsdag dukket flere av gamle helter opp på treningsfeltet Carrington for å assistere Giggs.

– Det er flott å se Paul Scholes her på treningsfeltet som assistent for Ryan Giggs, Nicky Butt og Phil Neville, skrev United på sin Twitter-konto.

Hvem mener du bør overta som Manchester United-manager? Stem her.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus