Kvinnelig innsatt lurte fengselsbetjent med løshår

Bergen fengsel vurderer om innsatte skal nektes å bruke løshår etter at en kvinnelig innsatt lurte en fengselsbetjent til å tro at hun sov i sengen sin mens hun var i en helt annen celle.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Episoden skjedde for en måned siden, skriver Bergens Tidende.

Fengselsbetjenten som gikk en kveldsrunde, oppfattet at den kvinnelige innsatte lå i senga si og sov. Kvinnen hadde imidlertid dandert dyna si og lagt hair extensions – løshår – på puta slik at det så ut som om hun lå i senga. Selv hadde hun gått inn i en annen celle sammen med to andre kvinner.

Det hele ble oppdaget da en fengselsbetjent gikk inn på kvinnens celle neste morgen.

– Du kan tenke deg hvordan det er når man ikke får livstegn og går bort for å vekke vedkommende, og så finner dette. Det er en støkk som sitter ganske dypt, sier fengselsdirektør Rune Greve til avisen.

Kvinnen ble kort tid etter funnet på den andre cellen.

Fengselsdirektøren sier at det har skjedd en svikt i rutinene. Han legger til at innsatte kan komme til å bli nektet å bruke hair extensions – løshår – som festes i det ekte håret slik at det ser lenger ut.

Personvernpolicy