Meny

Barn fikk etsende avløpsåpner i munnen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et småbarn får medisinsk behandling på sykehus etter å ha fått i seg avløpsåpner-væske fra en flaske i barnehagen.

I en privat barnehage i Oslo før påske fikk barnet i seg etsende avløpsåpner fra en usikret flaske.

Det er VG som melder at barnet selv førte flasken til munnen og fikk det etsende innholdet i munnhulen.

Kristin Voldsne, seksjonsleder for barnehagekontoret i Nordre Aker bydel, forteller at både barnet, barnets familie og barnehagen er preget etter hendelsen.

– Nå blir det vår jobb sammen med barnehagen å sørge for at tilsynsrapporten blir fulgt opp og at barn, foreldre og ansatte blir ivaretatt. Vi har understreket betydningen av at de ansatte får tilgang til samtaler med psykolog-kompetanse. Hendelsen har gått veldig innpå flere av de menneskene som er berørt, også ansatte i barnehagen, sier Voldsne til VG.

Voldsne er ikke i tvil om at det er barnehagen som har ansvaret for hendelsen og har valgt å informere foreldrene til alle barna i barnehagen om ulykken.

Barnehageeieren ønsker selv ikke å kommentere saken, men har engasjert advokat Harald Venger til å besvare spørsmål om hendelsen.

– Det jeg kan bekrefte er at det har skjedd en ulykke i barnehagen før påske som medfører medisinsk oppfølging. Men det må gjøres nærmere undersøkelser om hva som har skjedd. Vi må få klarhet i dette, om rutinene har vært gode nok og om disse har vært fulgt, sier Venger til avisen.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus