Barn fikk etsende avløpsåpner i munnen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et småbarn får medisinsk behandling på sykehus etter å ha fått i seg avløpsåpner-væske fra en flaske i barnehagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en privat barnehage i Oslo før påske fikk barnet i seg etsende avløpsåpner fra en usikret flaske.

Det er VG som melder at barnet selv førte flasken til munnen og fikk det etsende innholdet i munnhulen.

Kristin Voldsne, seksjonsleder for barnehagekontoret i Nordre Aker bydel, forteller at både barnet, barnets familie og barnehagen er preget etter hendelsen.

– Nå blir det vår jobb sammen med barnehagen å sørge for at tilsynsrapporten blir fulgt opp og at barn, foreldre og ansatte blir ivaretatt. Vi har understreket betydningen av at de ansatte får tilgang til samtaler med psykolog-kompetanse. Hendelsen har gått veldig innpå flere av de menneskene som er berørt, også ansatte i barnehagen, sier Voldsne til VG.

Voldsne er ikke i tvil om at det er barnehagen som har ansvaret for hendelsen og har valgt å informere foreldrene til alle barna i barnehagen om ulykken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Barnehageeieren ønsker selv ikke å kommentere saken, men har engasjert advokat Harald Venger til å besvare spørsmål om hendelsen.

– Det jeg kan bekrefte er at det har skjedd en ulykke i barnehagen før påske som medfører medisinsk oppfølging. Men det må gjøres nærmere undersøkelser om hva som har skjedd. Vi må få klarhet i dette, om rutinene har vært gode nok og om disse har vært fulgt, sier Venger til avisen.