Meny

Hollywood-topper anklages for seksuelle overgrep mot barn

Amerikanske Michael Egan (31) gikk i forrige uke til sivilt søksmål mot regissøren og produsenten Bryan Singer, blant annet kjent for «X-Men»-filmene og TV-serien «House». 31 åringen anklager Singer for å ha forgrepet seg på ham da han var mellom 15 og 17 år. Her er Michael Egan fotografert sammen med sin mor under en pressekonferanse mandag. Foto: AP / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bryan Singer, en av Hollywoods mektige regissører, anklages for seksuelle overgrep mot unge gutter. Også tre andre store Hollywood-navn trekkes inn i saken.

En 31 år gammel amerikansk mann gikk i forrige uke til sivilt søksmål mot regissøren og produsenten Bryan Singer, blant annet kjent for «X-Men»-filmene og TV-serien «House».

31 åringen anklager Singer for å ha forgrepet seg på ham da han var mellom 15 og 17 år.

Mandag utvidet 31-åringen søksmålet og anklaget også tre andre mektige menn i Hollywood for seksuelle overgrep.

Store fester

De tre er Garth Ancier, tidligere sjef for selskapet 20th Century Fox; tidligere sjef for TV-divisjonen til Disney, David Neuman, samt Broadway-produsenten og Universal-designeren Gary Goddard, skriver avisen The Age.

Ingen av de saksøkte har foreløpig kommentert søksmålet eller overgrepsanklagene.

31-åringens advokat Jeff Herman sier at overgrepene skjedde i 1999 og 2000 i en privat bolig i Los Angeles der høyprofilerte Hollywood-folk deltok på flere store fester.

– Blant gjestene var også flere unge menn under den seksuelle lavalder, deriblant min klient, sier Herman ifølge amerikanske medier. På disse festene skal guttene ha blitt seksuelt misbrukt og også voldtatt av de fire som nå er saksøkt.

– Lokket og truet

– De unge mennene ble gitt narkotika og alkohol. Av og til ble de truet, mens andre ganger fikk de gaver og ble lovet roller i filmer, sier Herman.

Han opplyser at hans klient vil kreve 10 millioner dollar, tilsvarende 60 millioner kroner, i erstatning. Amerikansk påtalemyndighet har ikke tatt ut strafferettslig siktelser mot noen av de fire som nå er saksøkt.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus