Meny

Full stans i togtrafikken i ti minutter

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Feil på Jernbaneverkets kommunikasjonsutstyr førte til full stopp i togtrafikken over hele landet i ti minutter tirsdag ettermiddag.

– Kommunikasjonssystemet GSM-R var nede i ti minutter, men er nå oppe igjen. Togene måtte stå og vente til at systemet var oppe igjen, noe som er standard prosedyre i slike situasjoner, sier kommunikasjonssjef Thor Erik Skarpen i Jernbaneverket til NTB.

Kommunikasjonssystemet er en del av beredskapskommunikasjonen, ved siden av signalsystemene. Det gir togleder og folk som jobber ute i sporet en måte å kommunisere på.

– Foreløpig kjenner vi ikke årsaken til at dette systemet falt ned, men det er noe vi skal ta rede på, sier Skarpen.

Han forteller at togstansen som rammet tog over hele landet like etter klokka halv ett tirsdag ettermiddag, trolig får små konsekvenser for reisende.

– De som var ute i togene da systemet var nede, vil oppleve at de blir kanskje ti minutter forsinket. Så vil det kanskje ta en halvtime før forsinkelsene er borte. Ettermiddagsrushet vil trolig gå som normalt, sier Skarpen.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus