Tiltalt 38-åring fastholder uskyld i drapet på Sigrid

Den 38 år gamle mannen som er tiltalt for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne (16), stilte seg uforstående til tiltalen da lagmannsretten startet behandlingen av anken hans tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen fastholder at det ikke var han som bortførte, drepte og dumpet den 16 år gamle jenta i begynnelsen av august 2012.

Aktor legger til grunn at han var psykotisk og dermed strafferettslig utilregnelig, men juryen i Borgarting lagmannsrett må likevel svare på om han gjorde det som står i tiltalen, selv om han ikke kan straffes.

– Jeg er helt uforstående til dette, svarte 38-åringen da lagdommer Hedda Remen spurte om påstandene i tiltalen.

– Jeg var ikke psykotisk, svarte han på spørsmålet om tilregnelighet.

Se også: Sigrids foreldre håper ankesaken skal gi flere svar

Bare to meter bak ham i rettssalen, sitter foreldrene til Sigrid Giskegjerde Schjetne. Siden det er en jury som skal avgjøre saken når den nå går for lagmannsretten, er det ikke plass til tiltalte og pårørende på hver sin side av dommerne – slik som i tingretten og saker som behandles av meddomsrett.

Derfor er aktor, tiltalte og pårørende plassert bakenfor hverandre.

Ifølge bistandsadvokat Harald Stabell opplever foreldrene det som en sterk tilleggsbelastning å gjennomgå rettssaken på nytt.

Les også: Håper tiltaltes fastlege kan vitne i Sigrid-saken

– De håper at det i denne runden skal komme flere svar på hva som skjedde med datteren deres. Tingretten ga noen nye opplysninger, blant annet at hun mest sannsynlig døde allerede det første døgnet etter bortføringen. Dette er noe de nå klamrer seg til, sier han til NTB.

Den dømte i Sigrid-saken blar her i hefter med avisutklipp om sin egen sak før ankesaken startet i Borgating lagmannsrett i Oslo tirsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.

Den dømte i Sigrid-saken blar her i hefter med avisutklipp om sin egen sak før ankesaken startet i Borgating lagmannsrett i Oslo tirsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.

Personvernpolicy