Håper tiltaltes fastlege kan vitne i Sigrid-saken

Mannen som er tiltalt for å ha bortført og drept Sigrid Giskegjerdet Schjetne sommeren 2012 i rettssal 250 i Oslo tinghus. Tirsdag starter ankesaken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.
Mannen som er tiltalt for å ha bortført og drept Sigrid Giskegjerdet Schjetne sommeren 2012 i rettssal 250 i Oslo tinghus. Tirsdag starter ankesaken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.

Påtalemyndigheten ønsker at den tiltalte 38-åringens fastlege får vitne når Sigrid-saken kommer opp for lagmannsretten tirsdag, men da må legens taushetsplikt oppheves, melder NRK.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag starter ankesaken mot den 38 år gamle mannen som i Oslo tingrett i fjor ble dømt til tvungent psykisk helsevern for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne. 16-åringen ble funnet drept 3. september i 2012 etter at hun hadde forsvunnet 5. august.

I tingretten nektet 38-åringen straffskyld. Det er ikke ventet at han vil kaste mer lys over saken i rettsrunde nummer to.

– Jeg har ikke mottatt noe mer fra politiet som kan beskrive hvordan hun døde, når det skjedde eller hvem som er ansvarlig, sier forsvarer John Christian Elden til NTB.

Les også: Sigrids foreldre håper ankesaken skal gi flere svar

Det er heller ikke sikkert at 38-åringens fastlege får vitne i saken. For at det skal skje, må taushetsplikten hans oppheves.

– Legen har selvsagt taushetsplikt og kan bare føres hvis min klient samtykker. Det har han ikke gjort ennå, sier Elden til NRK.

Foreldrene til Sigrid håper ankesaken vil gi dem svar på hva som skjedde med datteren.

Les også: Anmeldt for lovbrudd i Sigrid-saken

– Foreldrene sitter med spørsmål om hvorfor deres datter ble offer i denne saken. Hvordan ble hun tatt og hva skjedde med henne etterpå? Når ble hun drept, og på hvilken måte, sier foreldrenes bistandsadvokat Harald Stabell til NTB.

Den tiltalte har fått behandling på Dikemark sykehus i Asker etter at han ble dømt i tingretten i fjor.

Personvernpolicy