Meny

Miljøterapeut dømt for overgrep mot barn

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 31 år gammel miljøterapeut er i Drammen tingrett dømt til to års fengsel for overgrep mot et barnevernsbarn.

Barnevernsbarnet var 14 år gammel da hun i fjor frivillig lot seg plassere på en barnevernsinstitusjon i Drammen.

Etter kort tid utviklet det seg et forhold med miljøterapeuten. Han var jentas sekundærkontakt og ble betatt av henne, forklarte han i retten.

Han innrømmet å ha kysset barnet flere ganger. I løpet av to uker i juni i fjor sendte han over 200 tekstmeldinger til henne.

I nesten alle sto det at han elsket henne og aldri ville forlate henne, skriver Aftenposten.

I retten var han tiltalt for seksuell omgang med jenta ved minst tre anledninger. Det nektet han for.

Jenta har forklart seg om tre tilfeller hvorav det ene skjedde i en av institusjonens biler og de to øvrige i mannens leilighet. Jenta hadde fylt 15 år da dette skjedde. Retten valgte å tro på jentas forklaring.

Mannen, som ikke lenger er miljøterapeut, er utdannet barnevernspedagog. Han vil aldri få lov til å ha stillinger som innebærer håndtering av barn og unge, og er i tillegg til fengselsstraff, dømt til å betale 200.000 kroner i erstatning til jenta.

Mannen har tatt betenkningstid på om han vil anke dommen. Verken han eller hans forsvarer har vært tilgjengelig for kommentarer overfor avisen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus